Våra tjänster

Maskinbearbetning

Kvalitet, precision och hög ytfinish är vad vi jobbar efter på IS Plåt. Vi åtar oss alla typer av kvalificerade detaljer inom svarvning, fräsning, kilspårstillverkning och slipning.
En medveten strategi har varit att ha en av branschens modernaste maskinparker, med avancerade bearbetningsmaskiner från erkända maskinleverantörer som Okuma och DMG Mori är vår tillverkning anpassad för detaljer med höga tekniska krav i kombination
med tuffa material. Maskinparken består av 1st 5-axlig CNC-fräs, 4st 3-axliga och 7st CNC-Svarvar. IS Plåt har mångårig erfarenhet av bearbetning i rostfritt och duplex-stål men tillverka även i andra material som aluminium och plast. Med en hög standard som genomsyrar hela produktionskedjan kan vi erbjuda en högkvalitetsnivå, samt spårbarhet i hela kedjan i form av gravering och samtliga materialcertifikat som kan önskas; materialcertifikat 3.1, foodgrade-klassning mm.

CAM-system

IS Plåt använder sig av GibbsCam som CAM-program, där samtliga detaljer förberedes med hjälp av STEP-filer. Med fullmöjlighet för; simultan 5-axlig körning, maskinsimulering, dynamisk fräsning är där en värld av möjligheter.

Mätmaskin & Lasergravering

Med mätmaskin från DEA Global kan vår kontrollant garantera uppmätningar ner 0,001 - nivå med tillhörande mätprotokoll. IS Plåts två fiberlasrar möjliggör lasermärkning av de flesta material i varierande storlekar, logga och ritningsnummer på eran detalj för att erhålla fullspårbarhet är snabbt och enkelt gjort.

  • Okuma M-560V

   Invändig kylning OSP-P300M

   X1050 Y560 Z460

  • Okuma M-560V

   4:e axel NC-tabel Kitigawa TMX200 Invändig kylning OSP-P300M

  • DMG Mori 75 Monoblock

   5:axlig simultanbearbetning 40 bar, inv kylning Maskinsimulering 63 verktygsplatser

  • Okuma M-560V

   Invändig kylning OSP-P300M X1050 Y560 Z460

  • Okuma MB66

   Invändig kylning OSP-300M X1500 Y660 Z660

  • Okuma LT2000 EX 2T2MY

   Två revolvrar

   Utrustad med: Y-axel +50 -50mm uppe och nere

   Unloading device

   Big Bore, genomgång dia 80

   Spindelmoter 22/15kW vänster och höger

   Stångförmatare

  • Mazak Super Quick Turn 250

   Utrustad med: Stångmagasin Genomrör 65

  • MAZAK Nexus 200MS

   Utrustad med: C-Axel / Drivna verktyg Subspindel Stångmagasin Genomrör 65

  • MAS Masturn 550

   Utrustad med: Hanterar dia 400 och längd 1,5m Revolver C-axel / Drivna verktyg Stöddocka från Ø50 – 150

  • Okuma LB300 MYW

   Utrustad med: Y-axel +70 -50mm Drivna verktyg Subspindel Stångmagasin dia 72mm

  • Okuma Genos MYW

   Utrustad med: Y-axel +-50mm Drivna verktyg Subspindel Stångmagasin dia 72mm

  • MAS Masturn 820i

   Utrustad med: Hanterar dia 600 och längd 3m Revolver C-axel / Drivna verktyg Stöddocka från Ø50 – 300

  • Okuma LB300 MYW Big Bore

   Utrustad med: Y-axel +70 -50mm Drivna verktyg Subspindel Stångmagasin dia 72mm

  • CAMS 300 2ACT

   Kilspårsdjup: 300mm Kilspår från 2mm - större

  • DEA Global Climat

   Rörelse: 070505 PC-DMIS CAD

  • Trumpf Fiberlaser

   X 700 Y 800 Z 350

  • Trotec Fiberlaser

   LWS 780 X 700 Y 800 Z 350

Laser­skärning

Trumpf TruLaser 5040

Vi kan erbjuda laserskärning som är en kostnadseffektiv metod, som klarar av att skära i:

Rostfritt upp till 25mm
Aluminium upp till 15mm
Svart upp till 25mm

Den kan även skära i material som duplex, mässing och titan. Laserskärning gör det möjligt att tillver kakomplexa geometrier och former med hög precision och kvalitet!

Amada Ensis 3015 RI Fiberlaser

IS Plåts nya laser kan bearbeta runda, fyrkantiga, rektangulära, C-kanaler och vinkeljärn, vilket gör det till det mest mångsidiga Rotary Index laserskärningssystemet som finns tillgängligt. ENSIS-serien uppnår höghastighetsskärning i tunt material, en nyckelfunktion hos fiberteknik. Det har också förmågan att bearbeta tjock platta effektivt.

Svetsning

Ett av IS Plåt huvudområde är svets, med 18 svetsare där majoriteten har svetsarprövning enligt SS-EN 287-1:2011 och företagets många WPQR gör det oss till en flexibel, effektiv tillverkare med svetsare i absoluta toppklass. IS Plåt har en unik kombination i form av svets med maskinbearbetningen i huset vilket gör att vi styr hela kvalitetskedjan och kan utföra jobb med snäva toleranser. Vi är experter på tillverknings i rostfritt, allt från rotgas svetsning av rörkonstruktioner till större konstruktioner i form av stativ upptill 14m. IS Plåt har också slip och polering i huset detta betyder att vi både har kunskap, erfarenhet och utrustning för komplicerade sliparbeten och polering.

Bockning

IS Plåt har nästa generationens kantpressar, som med automatisk verktygsväxling ger exakt bockning och extremt kort ställtid vilket bidrar till ett effektivt arbetsflöde. Off-line programering öppnar nya möjligheter där 3D-simulering av bocksekvens och verktygsinställning bidrar till ökad produktivitet. IS Plåts maskinpark är anpassad för prototyptillverkning och serietillverkning i större serier.

Ett strategiskt val är att samtliga kantpressar är från Amada, vilket innebär samma styrsystem och serviceavtal på samtliga maskiner.
Med vår HG 2204 från Amada kan vi kanta längder om 4000 mm med en presskraft på 220-ton och plåtföljare har det öppnats helt nya möjligheter för oss i form av plåtbearbetning. Maskinparken består även av en mindre kantpressar från Amada HFE50-12T, denna maskinpark ger oss en stor flexibilitet och en snabbhet vid omriggning.

  • Amada HFE50-12T

   Bocklängd: 1,2m Presskraft: 50 ton

  • Amada HG 2204

   Bocklängd: 4m Presskraft: 220 ton Plåtföljare Hydraulisk bombering Precision 0,001mm

  • Amada HG 1003 ATC

   Bocklängd: 3m Presskraft: 100 ton Automatisk verktygsväxling Hydraulisk bombering Precision 0,001mm

Övrigt

Montage

Vår egen montageavdelning kan slutmontera din produkt och skicka direkt till kund.

Lager

Med ett omfattande plåtlager där vi husar rostfritt, duplex, och aluminium kan vi erbjuda våra kunder korta leveranstider.

Valsning & Presselement

IS Plåt valsar flänsar av vinkeljärn och ringar av profilrör/platjärn, helt enligt kundsönskemål. Med en press från Haeger med automatisk verktyg kan IS Plåt numera sätta 1 500 fästelement per timme, med kvalitetsmaskin med hög presskraft är det inga konstigheter att sätta presselement i rostfritt eller aluminium.

Efterbehandling

IS Plåt garanterat alltid att ditt rostfria material inte är kontaminerat. Med betanläggning i huset, lämnas inget åt slumpen. Detaljen passiviseras efterbetning och korrisionsbeständigheten i det rostfria materialet återställs efter svetsning. Med ett större doppbet, samt lokal för spraybet av större produkter tar vi oss an samtliga rostfria konstruktioner.

Intresserad av samarbete?

Kontakta oss